Expeditie Vitaliteit

Vitaliteit een woord dat belangrijker is dan ooit. Voor de werkgever en voor medewerkers. Vitaliteit bevordert duurzame inzetbaarheid, minder ziekteverzuim, een hogere productiviteit. En het laat goed werkgeverschap zien. Vitaliteit is een begrip waar je je als bedrijf mee kunt onderscheiden. Een investering die zich in het kwadraat terugbetaald. Maar hoe introduceer je vitaliteit in je bedrijf? Wat is vitaliteit eigenlijk? Wat versta jij onder vitaliteit en welke vitaliteitsprikkels hebben jouw werknemers nodig? Ik ondersteun je graag bij dit soort vraagstukken.

 

Inzicht in de vitaliteit van je medewerkers

Je wilt starten met een vitaliteitsbeleid. Of het beleid vernieuwen. Je wilt nu eens echt vitaliteitsprojecten van de grond krijgen. Inzicht in de vitaliteit van je medewerkers vormt de basis die je nodig hebt voor een duurzaam resultaat.

Ik gebruik hiervoor de vitaal4life scan. Het geeft inzicht in de vitaliteit op fysiek-, mentaal- en sociaal vlak. Ook zegt het meer over de vitaliteit op het gebied van zingeving. Waar wordt iemand blij van, wat drijft hem of haar? Ieder kwadrant bevat diverse aandachtspunten. Denk aan ademhaling, slaap, mindset, werk-/ privébalans en drijfveren. Zo krijg ik een goed totaalbeeld van de vitaliteit van je medewerkers. Met behulp van uitgebreide gesprekken met medewerkers maak ik dat beeld compleet en kan ik het vitaliteitsrapport en -advies maken. In het rapport zijn resultaten anoniem gemaakt, je ziet daardoor een weergave in percentages. Dit om de privacy van de medewerkers te waarborgen.

Ben je bereid om als organisatie een vitaal avontuur aan te gaan? Sta je open voor nieuwe inzichten en uitdagingen? En wil je weten wat je kunt doen om de vitaliteit van jouw medewerkers te optimaliseren? Dan is Expeditie Vitaliteit de ideale reis voor jouw bedrijf.

Routeplan voor jouw vitaliteitsbeleid

Zonder goede voorbereiding is de eindbestemming onduidelijk en het resultaat onbevredigend. Als het gaat om vitaliteit is het belangrijk
om een volledig beeld te krijgen. Dit doe ik op basis van de volgende punten:

  • Vragenlijst vitaal4life scan;
  • Analyse van de vier kwadranten fysiek, mentaal, sociaal en zingeving;
  • Uitgebreide persoonlijke gesprekken;
  • Vitaliteitsrapportage en advies op maat.

De voorbereiding hebben we gehad. Tijd voor het echte werk. Een avontuur vol inzichten en uitdagingen. Een expeditie om de vitaliteit van
jouw bedrijf te optimaliseren en te borgen. Dit doe ik via;

  • Vitaliteits- & leefstijlcoaching.

Trainingen, workshops & interventies op maat.

Ik breng naast kennis en ervaring een flinke dosis enthousiasme in. Mijn energie helpt je medewerkers op weg naar nieuwe mogelijkheden.
Die zijn vaak creatief en grensverleggend. Samen kijken we naar wat er is, samen kijken we naar wat er nodig is.

Uitrollen project vitaliteit.

Met mijn aanpak geven we het vitaliteitsbeleid de juiste inhoud en komt het vitaliteitsproject echt van de grond. Samen geven we vorm aan
vitaliteit. Het resultaat? Een vitale organisatie, een vitaal team, een vitaal mens. Structuur, resultaat, verbinding en groei staan hierin centraal.

Voorbeelden project vitaliteit; een gezonde kantine, een vitale werkomgeving.

De investering van jouw bedrijf

Aan de slag gaan met de vitaliteit van je medewerkers is erg waardevol. Vitaler en gelukkiger zijn is voor medewerker én bedrijf prettig. Daarnaast kan het helpen verzuim te reduceren. Op die manier verdien je de investering weer terug. Om echt maatwerk en kwaliteit te kunnen bieden, help ik op dit moment bedrijven met maximaal 100 medewerkers. De kosten van Expeditie Vitaal hangen af van een aantal factoren. We maken graag een offerte op maat voor je.

Naar contactmogelijkheden

Bekijk ook onze andere mogelijkheden